Waarschuwing

Deze website bevat informatie over alcoholische dranken en is enkel toegankelijk voor volwassenen

Gelieve uw leeftijd te bevestigen.

recept Culinair champagne en wijnen de blender
recept Culinair champagne en wijnen de blender

Culinair champagne en wijnen de blender

MEI 2021

APRIL 2021

MAART 2021

Culinair champagne en wijnen de blender Ilse
La Combe D'Or Grenache champagne en wijnen de blender

RECEPT VAN DE MAAND:
SEPTEMBER (1)

gerecht:
ZALMRILETTE

wijn:
La Combe D’Or Grenache Rosé

4 PERSONEN  – GEMAKKELIJK  – TIJD: 15 min.

Ingrediënten:

150 gr rauwe verse zalm
1 citroen (sap)
3 el olijfolie
2-3 el mayonaise
2 el verse dille
peper en zout

Gerecht:

1. Doe de zalm, citroensap, peper, zout en olijfolie in een kom.
2. Sluit de kom af met folie (speciaal voor microgolf) en kook 4 min. in de microgolf (800W)
3. Als de zalm gekookt is plet je het mengsel met een vork of een blender. Laat afkoelen voor je de mayonaise en de vers  gehakte dille toevoegt.
Als de mousse te dik is, kan je wat koud water toevoegen.

4. Breng op smaak en bewaar in de koelkast.

Tip: Mayonaise kan je vervangen door roomkaas of romige geitenkaas.

Dien op met geroosterd brood.

Smakelijk en gezondheid!

RECEPT VAN DE MAAND:
OKTOBER  (2)

GERECHT:
Mosselen MOUCLADE

(Mosselen op z’n Frans)
WIJN:
Maria Sanzo Albariño
4 PERSONEN  – MATIG  –
TIJD: bereiding: 45 min / kooktijd: 20 min.
Ingrediënten:
4 kg mosselen
300 ml droge witte wijn
200 ml Pineau des Charentes
40 gr zachte boter
100 gr fijngehakte sjalotten
2-3 teentjes geplette look
30 gr gehakte peterselie
2 laurierblaadjes
1 takje verse tijm
Voor de saus:
550 ml mossel jus

250 ml room
3 eigelen
1 gr saffraan
1 tlp currypoeder
10 gr gehakte peterselie

Gerecht:

1. Was de mosselen, kook deze op de klassieke manier met witte wijn en Pineau des Charentes.
2. Giet het mosselsap door een zift en zet deze opzij voor de saus.
3. Verwijder 1 schelp van iedere mossel en leg de mosselen in een ovenschotel (zie foto).
4. Laat het mosselsap (500 ml) samen met de room en het currypoeder op een zacht vuurtje sudderen.
5. Meng ondertussen 50 ml mosselsap met de saffraan en het eigeel en voeg dit mengsel toe aan de sudderende mosselsaus.
6. Laat het geheel indikken (zonder te koken) en zeef de saus.
7. Breng op smaak met peper en zout en voeg extra saffraan en currypoeder toe indien nodig.
8. Giet de saus over de mosselen en verwarm het geheel in de oven.
9. Werk af met gehakte peterselie

Lekker met zelfgemaakte frietjes of stokbrood.

Tip: De Pineau des Charentes geeft een zoete en fruitige smaak.
Je kan de Pineau des Charentes vervangen door droge wijn.

Smakelijk en gezondheid!

RECEPT VAN DE MAAND:
OKTOBER  (3)

GERECHT:
Pinwheels met pompoen en spinazie

WIJN:
Pinot Grigio delle Venezie DOC

12 PERSONEN  – GEMAKKELIJK  –
TIJD: bereiding: 60 min / kooktijd: 30 min.

Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg
400 gr pompoen
2 el honing
400 gr verse spinazie
1 teentje fijngehakte look
20 gr geroosterde pijnboompitten
100 gr jonge kaas
1 eigeel + 1 el water
nootmuskaat, kaneel
peper, zout, olijfolie

optie: 1/2 rode chili (fijngehakt)

Gerecht:

Bereiding groenten:
1. Snij 200 gr pompoen in staafjes van 1 cm dik. kruiden met peper, zout, honing,
olijfolie en kaneel en laat het garen in de oven op 200°C.
2. Kook de rest van de pompoen samen met de honing, olijfolie, kruiden en 10 cl
(gesloten deksel), meng dit tot puree.
3. Stoof de look met de chili (optie) en voeg de spinazie bij de look.
4. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot en pijnboompitten.

Bereiding pinwheels:
1. Meng het eigeel met het water om te doreren (om de bladerdeeg in te wrijven).
2. Snij de  kaas in staafjes, de grootte van de pompoenstaafjes.
3. Open de bladerdeeg en verdeel de pompoenpuree over de bladerdeeg.
Maak een patroon met de overige ingrediënten (kaas- en pompoenstaafjes, spinazie)
4. Rol het bladerdeeg op en plaats deze in de diepvriezer gedurende 1 uur!

Verwarm de oven op 200°C
Snij de pinwheels in schijfjes en bak de pinwheels af gedurende 20-25 min.

Tip: het patroon kan je zelf kiezen….
Afwerken met sesamzaadjes (eigen keuze)

Opdienen als een hapje bij de aperitief, vieruurtje,…

Smakelijk en gezondheid!

champagne en wijnen de blender

RECEPT VAN DE MAAND:
NOVEMBER (4)

GERECHT:
Gegrilde Mediterrane lamskoteletjes

WIJN:
Lacrimus Crianza Tempranillo

4 PERSONEN  – MATIG  –
TIJD: bereiding: 30 min / kooktijd: 10 min.

Ingrediënten:
12 lamskoteletjes
Marinade
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
3 teentjes fijngehakte knoflook
1 el gehakte peterselie
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
1 tl tijm
peper, zout
Yoghurtsaus
80 gr Griekse yoghurt
50 ge fijngehakte ajuin
2 teentjes fijngehakte knoflook
150 gr groene paprika (of rode, gele,…)
1/4 tl ras el hanout ( Marokkaans kruidenmengsel)
15 gr verse koriander
15 ml olijfolie
groene tabasco

Gerecht:

Bereiding marinade:
1. Mix alle ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper en zout
2. Haal de lamskoteletjes door de marinade en bewaar deze in de frigo gedurende 1 uur.

Bereiding yoghurtsaus:
1. Bak de ajuin samen met de look, de gesneden paprika en de ras el hanout.
Laat dit koken, onder gesloten deksel, gedurende 6 à 8 minuten of tot alles gaar is.

2. Mix dit geheel met de verse munt, koriander en de griekse yoghurt tot een smeuïg geheel
3. Breng op smaak met peper, zout en groene tabasco

Lamskoteletjes
Zorg voor een goed voorverwarmde grill ( in de zomer: BBQ) en bak de lamskoteletjes rosé.

Breng op smaak en wrijf de resterende marinade op het gegrilde vlees

TIPS
Vers of gedroogde kruiden kan je gebruiken voor de marinade.
Gebruik je droge kruiden: meng 1 eetlepel water gedurende 10 minuten (rehydrateren)
De kooktijd van het vlees is afhankelijk van de dikte van het vlees.
6 à 8 minuten is een goede timing om het vlees rosé te bakken.
veel succes…

Smakelijk en gezondheid!

 

champagne en wijnen de blender

FEESTELIJKE APERITIEFHAPJES

DECEMBER (5)

HAPJE 1

TOMAAT – MOZZARELLA

Ingrediënten:

8 kerstomaatjes
8 verse mini bocconcini
(kleine mozzarellabolletjes)

3 el gehakte verse basilicum
1 el geroosterde pijnboompitten
1 el geraspte Parmesan kaas
1 el extra virgin olijfolie

Bereidingswijze

Snij het topje van de kerstomaatjes en leg deze opzij
Verwijder de pulp uit de kerstomaatjes, besprenkel de lege kerstomaatjes met peper en zout
en laat 20 minuten “drogen”

Meng de basilicum, de pijnboompitten, de Parmesan kaas en de olijfolie, breng dit op smaak
Meng dit mengsel met de hand om een grove structuur te behouden
Vul de kerstomaatjes met het mengsel en werk af met de bocconcini
Sluit het geheel met het “hoedje” van de tomaat (zie foto)

champagne en wijnen de blender

HAPJE 2

SPIESJES VAN TONIJN EN ANANAS

Ingrediënten:

150 gr maguro tonijn (sushi kwaliteit) VERS
150 gr verse ananas
2 gr witte peperbolletjes

2 gr zwarte peperbolletjes
2 gr rode peperbolletjes
1,3 gr koriander
1,6 gr komijn
1,5 chili vlokken

 

Bereidingswijze

Toast al de peperbolletjes gedurende 2 à 3 minuten, voeg de koriander toe
toast deze verder gedurende 1 minuut en eindig met de komijn en de chilivlokken
(de volgorde is belangrijk omdat komijn snel verbrandt dan de peperbolletjes)
Laat alles afkoelen en maal alles tot een grove mix
Wentel de tonijn in de specerijen en schroei de tonijn gedurende 20-30 minuten
Snij de tonijn en de ananas in kubusjes en schuif deze op kleine spiesjes

champagne en wijnen de blender

HAPJE 3

VIJG MET SPEK

Ingrediënten:

4 gedroogde vijgen
4 fijne plakjes spek
verse rozemarijn
olijfolie

Bereidingswijze

Verwijder de harde stengel en snij de vijg in 2 stukken
Verpak de stukjes vijgen in het spek en maak vast met een bamboestokje (zie foto)
Verwarm de oven tot 180°C
bak de vijgen ( in olijfolie) gedurende 10-15 minuten tot het spek knapperig is
leg een beetje rozemarijn op de vijg (zie foto)

 

champagne en wijnen de blender

 

Alle hapjes zijn ideaal bij onze champagne, bubbels en porto

Klik HIER voor ons assortiment

champagne en wijnen de blender
Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc champagne en wijnen de blender

RECEPT VAN DE MAAND:
DECEMBER (6)

Carpaccio van  St.-Jacobsvruchten

met

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune
Blanc

4 PERSONEN  – GEMAKKELIJK  –
TIJD: bereiding: 15 min / kooktijd: /

Ingrediënten

12 grote St. Jacobsvruchten

Voor de dressing:
1 limoen (sap en zest)
1 citroen (sap + zest)
1 tl vers geraspte gember
1 tl geraspte limoengras
1 witte selderstok
4 el olijfolie
vers gemalen peper

Bereidingswijze

Snij de St.-Jacobsvruchten in filterdunne schijfjes,
kruiden met een snuifje zout en koel bewaren

Voor de dressing:
Snij de selder in julienne
Frituur de selderblaadjes in de olijfolie tot een knapperige garnituur
Meng de julienne met de overige ingrediënten en breng op smaak

Presenteer de St.-Jacobsvruchten op een bord (zie foto)
Besprenkel overvloedig met de exotische dressing en
garneer met de knapperige selderblaadjes en versgemalen peper

TIP
Verse St.- Jacobsvruchten is een must.
Ingevroren St.- Jacobsvruchten is een goeie optie!

RECEPT VAN DE MAAND:
Januari (2021 – 1)

VISFILET MET
VENKEL –
SINAASAPPEL SLAATJE

met

La Réserve Saint Dominique
Roussanne IGP Blanc

4 PERSONEN  – GEMAKKELIJK  –
TIJD: bereiding: 30 min / kooktijd: 10 min

Ingrediënten
2 visfilets zonder vel

venkel 2 stuks
1 sinaasappel (bio)
2 takjes dille

 sinaasappel olie
100 ml druivenpitolie
zest van 1 sinaasappel

dressing
buitenste bladeren van de venkel
2 el druivenpitolie
1/2 tl venkelzaadjes
scheutje pastis
2 el zachte kaas (feta, geitenkaas,…)
1 el appelcider- azijn

afwerking
blauwe bessen
kerstomaatjes

Bereidingswijze

1. verwijder de zest van de sinaasappel en snij de segmenten los.
verwijderen van zest: dit kan  met een microplane of zester
2. maak de olie:
sinaasappel olie: voeg de olie en de zest samen en laat 5 min sudderen
haal de olie van het vuur zodat de zest kan infuseren
3. dressing: snijd de buitenste bladeren van de venkel in kleine stukken,
voeg 1 el druivenpitolie, 1 el water, pastis en de venkelzaadjes toe.
laat alles onder een deksel sudderen tot je een puree kan maken.
mix met de kaas, de azijn e, 2 el druivenpit olie en zeef hetgeheel om een
glade massa te bekomen.
breng op smaak met peper en zout
4. slaatje:
snij flinterdunne schijfjes van de venkel ( met de mandoline) en plaats alles in
ijswater gedurende 20 min.
dep de venkel droog alvorens deze te mengen met de
sinaasappel segmenten olie en de gehakte dille
5. bak of grill de visfilets
6. leg alles mooi op het bord met de bessen en kerstomaat( zie foto)

TIP:
– door de venkel in ijswater te leggen wordt deze knapperig
– de sinaasappel olie kan op voorhand worden gemaakt en de bewaartijd is 1 maand in de frigo
-vind je geen bio sinaasappel voor de zest:
blanceer de citrusvruchten gedurende 1 min om pesticides, chemische producten
of wax te verwijderen