Waarschuwing

Deze website bevat informatie over alcoholische dranken en is enkel toegankelijk voor volwassenen

Gelieve uw leeftijd te bevestigen.

recept Culinair champagne en wijnen de blender
recept Culinair champagne en wijnen de blender

Culinair champagne en wijnen de blender

Culinair champagne en wijnen de blender Ilse
La Combe D'Or Grenache champagne en wijnen de blender

RECEPT VAN DE MAAND:
SEPTEMBER (1)

gerecht:
ZALMRILETTE

wijn:
La Combe D’Or Grenache Rosé

4 PERSONEN  – GEMAKKELIJK  – TIJD: 15 min.

Ingrediënten:

150 gr rauwe verse zalm
1 citroen (sap)
3 el olijfolie
2-3 el mayonaise
2 el verse dille
peper en zout

Gerecht:

1. Doe de zalm, citroensap, peper, zout en olijfolie in een kom.
2. Sluit de kom af met folie (speciaal voor microgolf) en kook 4 min. in de microgolf (800W)
3. Als de zalm gekookt is plet je het mengsel met een vork of een blender. Laat afkoelen voor je de mayonaise en de vers  gehakte dille toevoegt.
Als de mousse te dik is, kan je wat koud water toevoegen.

4. Breng op smaak en bewaar in de koelkast.

Tip: Mayonaise kan je vervangen door roomkaas of romige geitenkaas.

Dien op met geroosterd brood.

Smakelijk en gezondheid!

RECEPT VAN DE MAAND:
OKTOBER  (2)

GERECHT:
Mosselen MOUCLADE

(Mosselen op z’n Frans)
WIJN:
Maria Sanzo Albariño
4 PERSONEN  – MATIG  –
TIJD: bereiding: 45 min / kooktijd: 20 min.
Ingrediënten:
4 kg mosselen
300 ml droge witte wijn
200 ml Pineau des Charentes
40 gr zachte boter
100 gr fijngehakte sjalotten
2-3 teentjes geplette look
30 gr gehakte peterselie
2 laurierblaadjes
1 takje verse tijm
Voor de saus:
550 ml mossel jus

250 ml room
3 eigelen
1 gr saffraan
1 tlp currypoeder
10 gr gehakte peterselie

Gerecht:

1. Was de mosselen, kook deze op de klassieke manier met witte wijn en Pineau des Charentes.
2. Giet het mosselsap door een zift en zet deze opzij voor de saus.
3. Verwijder 1 schelp van iedere mossel en leg de mosselen in een ovenschotel (zie foto).
4. Laat het mosselsap (500 ml) samen met de room en het currypoeder op een zacht vuurtje sudderen.
5. Meng ondertussen 50 ml mosselsap met de saffraan en het eigeel en voeg dit mengsel toe aan de sudderende mosselsaus.
6. Laat het geheel indikken (zonder te koken) en zeef de saus.
7. Breng op smaak met peper en zout en voeg extra saffraan en currypoeder toe indien nodig.
8. Giet de saus over de mosselen en verwarm het geheel in de oven.
9. Werk af met gehakte peterselie

Lekker met zelfgemaakte frietjes of stokbrood.

Tip: De Pineau des Charentes geeft een zoete en fruitige smaak.
Je kan de Pineau des Charentes vervangen door droge wijn.

Smakelijk en gezondheid!