Waarschuwing
Deze website bevat informatie over alcoholische dranken en is enkel toegankelijk voor volwassenen
Gelieve uw leeftijd te bevestigen.
4 PERSONEN – GEMAKKELIJK – TIJD: 15 min.
150 gr rauwe verse zalm
1 citroen (sap)
3 el olijfolie
2-3 el mayonaise
2 el verse dille
peper en zout
1. Doe de zalm, citroensap, peper, zout en olijfolie in een kom.
2. Sluit de kom af met folie (speciaal voor microgolf) en kook 4 min. in de microgolf (800W)
3. Als de zalm gekookt is plet je het mengsel met een vork of een blender. Laat afkoelen voor je de mayonaise en de vers gehakte dille toevoegt.
Als de mousse te dik is, kan je wat koud water toevoegen.
4. Breng op smaak en bewaar in de koelkast.
Tip: Mayonaise kan je vervangen door roomkaas of romige geitenkaas.
Dien op met geroosterd brood.
1. Was de mosselen, kook deze op de klassieke manier met witte wijn en Pineau des Charentes.
2. Giet het mosselsap door een zift en zet deze opzij voor de saus.
3. Verwijder 1 schelp van iedere mossel en leg de mosselen in een ovenschotel (zie foto).
4. Laat het mosselsap (500 ml) samen met de room en het currypoeder op een zacht vuurtje sudderen.
5. Meng ondertussen 50 ml mosselsap met de saffraan en het eigeel en voeg dit mengsel toe aan de sudderende mosselsaus.
6. Laat het geheel indikken (zonder te koken) en zeef de saus.
7. Breng op smaak met peper en zout en voeg extra saffraan en currypoeder toe indien nodig.
8. Giet de saus over de mosselen en verwarm het geheel in de oven.
9. Werk af met gehakte peterselie
Lekker met zelfgemaakte frietjes of stokbrood.
Tip: De Pineau des Charentes geeft een zoete en fruitige smaak.
Je kan de Pineau des Charentes vervangen door droge wijn.
Gerecht:
Bereiding groenten:
1. Snij 200 gr pompoen in staafjes van 1 cm dik. kruiden met peper, zout, honing,
olijfolie en kaneel en laat het garen in de oven op 200°C.
2. Kook de rest van de pompoen samen met de honing, olijfolie, kruiden en 10 cl
(gesloten deksel), meng dit tot puree.
3. Stoof de look met de chili (optie) en voeg de spinazie bij de look.
4. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot en pijnboompitten.
Bereiding pinwheels:
1. Meng het eigeel met het water om te doreren (om de bladerdeeg in te wrijven).
2. Snij de kaas in staafjes, de grootte van de pompoenstaafjes.
3. Open de bladerdeeg en verdeel de pompoenpuree over de bladerdeeg.
Maak een patroon met de overige ingrediënten (kaas- en pompoenstaafjes, spinazie)
4. Rol het bladerdeeg op en plaats deze in de diepvriezer gedurende 1 uur!
Verwarm de oven op 200°C
Snij de pinwheels in schijfjes en bak de pinwheels af gedurende 20-25 min.
Tip: het patroon kan je zelf kiezen….
Afwerken met sesamzaadjes (eigen keuze)
Opdienen als een hapje bij de aperitief, vieruurtje,…
Gerecht:
Bereiding marinade:
1. Mix alle ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper en zout
2. Haal de lamskoteletjes door de marinade en bewaar deze in de frigo gedurende 1 uur.
Bereiding yoghurtsaus:
1. Bak de ajuin samen met de look, de gesneden paprika en de ras el hanout.
Laat dit koken, onder gesloten deksel, gedurende 6 à 8 minuten of tot alles gaar is.
2. Mix dit geheel met de verse munt, koriander en de griekse yoghurt tot een smeuïg geheel
3. Breng op smaak met peper, zout en groene tabasco
Lamskoteletjes
Zorg voor een goed voorverwarmde grill ( in de zomer: BBQ) en bak de lamskoteletjes rosé.
Breng op smaak en wrijf de resterende marinade op het gegrilde vlees
TIPS
Vers of gedroogde kruiden kan je gebruiken voor de marinade.
Gebruik je droge kruiden: meng 1 eetlepel water gedurende 10 minuten (rehydrateren)
De kooktijd van het vlees is afhankelijk van de dikte van het vlees.
6 à 8 minuten is een goede timing om het vlees rosé te bakken.
veel succes…