Een goed evenwicht tussen de wijn en het gerecht maakt het eten nog lekkerder. En een lekker gerecht verdient een lekkere wijn…of omgekeerd?
Wij zijn heel blij om samen te werken met Ilse en Yannick van CULINARY AMBITION die ons regelmatig een gerecht willen delen en ons laten proeven van hun culinaire vaardigheden: originele en gedurfde gerechten….
Wij, Champagne en wijnen De Blender, zorgen voor een aangepaste wijn bij hun gerecht
Smakelijk en gezondheid!
Wie zijn Ilse en Yannick?
Ilse uit Zwalm trok op jonge leeftijd de wijde wereld in.
Ze vond haar partner Yannick, een Franse chef-kok, in Thailand.
Samen creëerden ze een culinair verhaal.
Ze werkten in Thailand, Singapore, Qatar, Abou Dhabi en nu in China.
Eten en koken is vooral het delen van vele dierbare en lekkere momenten. Wijn hoort daar zeker bij.
Daarom, en ook omdat we goede vrienden zijn, creëren ze graag gerechten die perfect passen bij onze wijnen en bubbels die wij aanbieden.
4 PERSONEN – GEMAKKELIJK – TIJD: bereiding: 30 min / kooktijd: 10 min
Ingrediënten 2 visfilets zonder vel venkel 2 stuks 1 sinaasappel (bio) 2 takjes dille
sinaasappel olie 100 ml druivenpitolie
zest van 1 sinaasappel
dressing
buitenste bladeren van de venkel
2 el druivenpitolie
1/2 tl venkelzaadjes
scheutje pastis
2 el zachte kaas (feta, geitenkaas,…)
1 el appelcider- azijn
afwerking blauwe bessen kerstomaatjes
Bereidingswijze
1. verwijder de zest van de sinaasappel en snij de segmenten los.
verwijderen van zest: dit kan met een microplane of zester
2. maak de olie:
sinaasappel olie: voeg de olie en de zest samen en laat 5 min sudderen
haal de olie van het vuur zodat de zest kan infuseren
3. dressing: snijd de buitenste bladeren van de venkel in kleine stukken,
voeg 1 el druivenpitolie, 1 el water, pastis en de venkelzaadjes toe.
laat alles onder een deksel sudderen tot je een puree kan maken.
mix met de kaas, de azijn e, 2 el druivenpit olie en zeef hetgeheel om een
glade massa te bekomen.
breng op smaak met peper en zout
4. slaatje:
snij flinterdunne schijfjes van de venkel ( met de mandoline) en plaats alles in
ijswater gedurende 20 min.
dep de venkel droog alvorens deze te mengen met de
sinaasappel segmenten olie en de gehakte dille
5. bak of grill de visfilets
6. leg alles mooi op het bord met de bessen en kerstomaat( zie foto)
TIP: – door de venkel in ijswater te leggen wordt deze knapperig
– de sinaasappel olie kan op voorhand worden gemaakt en de bewaartijd is 1 maand in de frigo
-vind je geen bio sinaasappel voor de zest:
blanceer de citrusvruchten gedurende 1 min om pesticides, chemische producten
of wax te verwijderen