Waarschuwing

Deze website bevat informatie over alcoholische dranken en is enkel toegankelijk voor volwassenen

Gelieve uw leeftijd te bevestigen.

recept Culinair champagne en wijnen de blender

Waarom Culinair?

Wijnen en gerechten:

…een perfect huwelijk!
…een heerlijke smaaksensatie!
…een meerwaarde om van de maaltijd te genieten!
Wijnen en gerechten…vullen elkaar aan!
Een goed evenwicht tussen de wijn en het gerecht maakt het eten nog lekkerder.
En een lekker gerecht verdient een lekkere wijn…of omgekeerd?
Wij zijn heel blij om samen te  werken met
Ilse en Yannick van CULINARY AMBITION
die ons regelmatig een gerecht willen delen
en ons laten proeven van hun culinaire vaardigheden:
originele en gedurfde gerechten….
Wij, Champagne en wijnen De Blender, zorgen voor
een aangepaste wijn bij hun gerecht

 

Smakelijk en gezondheid!

Culinary Ambition Ilse en Yannick champagne en wijnen de blender

Wie zijn Ilse en Yannick?

Ilse uit Zwalm trok op jonge leeftijd de wijde wereld in.
Ze vond haar partner Yannick, een Franse chef-kok, in Thailand.
Samen creëerden ze een culinair verhaal.
Ze werkten in Thailand, Singapore, Qatar, Abou Dhabi
en nu in China.
Eten en koken is vooral het delen van vele dierbare en lekkere momenten. Wijn hoort daar zeker bij.
Daarom, en ook omdat we goede vrienden zijn, creëren ze graag gerechten die perfect passen bij onze wijnen en bubbels
die wij aanbieden.

 


Wil je graag meer weten over dit gastronomisch duo?
Neem dan een kijkje op hun website: https://www.culinaryambition.com

RECEPT VAN DE MAAND:
NOVEMBER (4)

GERECHT:
Gegrilde Mediterrane lamskoteletjes

WIJN:
Lacrimus Crianza Tempranillo

4 PERSONEN  – MATIG  –
TIJD: bereiding: 30 min / kooktijd: 10 min.

Ingrediënten:
12 lamskoteletjes
Marinade
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
3 teentjes fijngehakte knoflook
1 el gehakte peterselie
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
1 tl tijm
peper, zout
Yoghurtsaus
80 gr Griekse yoghurt
50 ge fijngehakte ajuin
2 teentjes fijngehakte knoflook
150 gr groene paprika (of rode, gele,…)
1/4 tl ras el hanout ( Marokkaans kruidenmengsel)
15 gr verse koriander
15 ml olijfolie
groene tabasco

Gerecht:

Bereiding marinade:
1. Mix alle ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper en zout
2. Haal de lamskoteletjes door de marinade en bewaar deze in de frigo gedurende 1 uur.

Bereiding yoghurtsaus:
1. Bak de ajuin samen met de look, de gesneden paprika en de ras el hanout.
Laat dit koken, onder gesloten deksel, gedurende 6 à 8 minuten of tot alles gaar is.

2. Mix dit geheel met de verse munt, koriander en de griekse yoghurt tot een smeuïg geheel
3. Breng op smaak met peper, zout en groene tabasco

Lamskoteletjes
Zorg voor een goed voorverwarmde grill ( in de zomer: BBQ) en bak de lamskoteletjes rosé.

Breng op smaak en wrijf de resterende marinade op het gegrilde vlees

TIPS
Vers of gedroogde kruiden kan je gebruiken voor de marinade.
Gebruik je droge kruiden: meng 1 eetlepel water gedurende 10 minuten (rehydrateren)
De kooktijd van het vlees is afhankelijk van de dikte van het vlees.
6 à 8 minuten is een goede timing om het vlees rosé te bakken.
veel succes…

Smakelijk en gezondheid!

 

Dit gerecht uitgeprobeerd? 
Stuur de foto met het gerecht (zelfgemaakt) door
naar info@deblender.be
de eerste mail (met de foto)  wint
één fles LACRIMUS CRINZA RIOJA

(foto gerecht (zelfgemaakt) + naam en adres)