Waarschuwing

Deze website bevat informatie over alcoholische dranken en is enkel toegankelijk voor volwassenen

Gelieve uw leeftijd te bevestigen.

recept Culinair champagne en wijnen de blender

Waarom Culinair?

Wijnen en gerechten:

…een perfect huwelijk!
…een heerlijke smaaksensatie!
…een meerwaarde om van de maaltijd te genieten!
Wijnen en gerechten…vullen elkaar aan!
Een goed evenwicht tussen de wijn en het gerecht maakt het eten nog lekkerder.
En een lekker gerecht verdient een lekkere wijn…of omgekeerd?
Wij zijn heel blij om samen te  werken met
Ilse en Yannick van CULINARY AMBITION
die ons regelmatig een gerecht willen delen
en ons laten proeven van hun culinaire vaardigheden:
originele en gedurfde gerechten….
Wij, Champagne en wijnen De Blender, zorgen voor
een aangepaste wijn bij hun gerecht

 

Smakelijk en gezondheid!

Culinary Ambition Ilse en Yannick champagne en wijnen de blender

Wie zijn Ilse en Yannick?

Ilse uit Zwalm trok op jonge leeftijd de wijde wereld in.
Ze vond haar partner Yannick, een Franse chef-kok, in Thailand.
Samen creëerden ze een culinair verhaal.
Ze werkten in Thailand, Singapore, Qatar, Abou Dhabi
en nu in China.
Eten en koken is vooral het delen van vele dierbare en lekkere momenten. Wijn hoort daar zeker bij.
Daarom, en ook omdat we goede vrienden zijn, creëren ze graag gerechten die perfect passen bij onze wijnen en bubbels
die wij aanbieden.

 


Wil je graag meer weten over dit gastronomisch duo?
Neem dan een kijkje op hun website: https://www.culinaryambition.com
La Réserve Saint Dominique Roussanne / champagne en wijnen de blender

RECEPT VAN DE MAAND:
Januari (2021 – 1)

VISFILET MET
VENKEL –
SINAASAPPEL SLAATJE

met

La Réserve Saint Dominique
Roussanne IGP Blanc

4 PERSONEN  – GEMAKKELIJK  –
TIJD: bereiding: 30 min / kooktijd: 10 min

Ingrediënten
2 visfilets zonder vel

venkel 2 stuks
1 sinaasappel (bio)
2 takjes dille

 sinaasappel olie
100 ml druivenpitolie
zest van 1 sinaasappel

dressing
buitenste bladeren van de venkel
2 el druivenpitolie
1/2 tl venkelzaadjes
scheutje pastis
2 el zachte kaas (feta, geitenkaas,…)
1 el appelcider- azijn

afwerking
blauwe bessen
kerstomaatjes

Bereidingswijze

1. verwijder de zest van de sinaasappel en snij de segmenten los.
verwijderen van zest: dit kan  met een microplane of zester
2. maak de olie:
sinaasappel olie: voeg de olie en de zest samen en laat 5 min sudderen
haal de olie van het vuur zodat de zest kan infuseren
3. dressing: snijd de buitenste bladeren van de venkel in kleine stukken,
voeg 1 el druivenpitolie, 1 el water, pastis en de venkelzaadjes toe.
laat alles onder een deksel sudderen tot je een puree kan maken.
mix met de kaas, de azijn e, 2 el druivenpit olie en zeef hetgeheel om een
glade massa te bekomen.
breng op smaak met peper en zout
4. slaatje:
snij flinterdunne schijfjes van de venkel ( met de mandoline) en plaats alles in
ijswater gedurende 20 min.
dep de venkel droog alvorens deze te mengen met de
sinaasappel segmenten olie en de gehakte dille
5. bak of grill de visfilets
6. leg alles mooi op het bord met de bessen en kerstomaat( zie foto)

TIP:
– door de venkel in ijswater te leggen wordt deze knapperig
– de sinaasappel olie kan op voorhand worden gemaakt en de bewaartijd is 1 maand in de frigo
-vind je geen bio sinaasappel voor de zest:
blanceer de citrusvruchten gedurende 1 min om pesticides, chemische producten
of wax te verwijderen