Waarschuwing

Deze website bevat informatie over alcoholische dranken en is enkel toegankelijk voor volwassenen

Gelieve uw leeftijd te bevestigen.

recept Culinair champagne en wijnen de blender

Waarom Culinair?

Wijnen en gerechten:

…een perfect huwelijk!
…een heerlijke smaaksensatie!
…een meerwaarde om van de maaltijd te genieten!
Wijnen en gerechten…vullen elkaar aan!
Een goed evenwicht tussen de wijn en het gerecht maakt het eten nog lekkerder.
En een lekker gerecht verdient een lekkere wijn…of omgekeerd?
Wij zijn heel blij om samen te  werken met
Ilse en Yannick van CULINARY AMBITION
die ons regelmatig een gerecht willen delen
en ons laten proeven van hun culinaire vaardigheden:
originele en gedurfde gerechten….
Wij, Champagne en wijnen De Blender, zorgen voor
een aangepaste wijn bij hun gerecht

 

Smakelijk en gezondheid!

Wie zijn Ilse en Yannick?

Ilse uit Zwalm trok op jonge leeftijd de wijde wereld in.
Ze vond haar partner Yannick, een Franse chef-kok, in Thailand.
Samen creëerden ze een culinair verhaal.
Ze werkten in Thailand, Singapore, Qatar, Abou Dhabi
en nu in China.
Eten en koken is vooral het delen van vele dierbare en lekkere momenten. Wijn hoort daar zeker bij.
Daarom, en ook omdat we goede vrienden zijn, creëren ze graag gerechten die perfect passen bij onze wijnen en bubbels
die wij aanbieden.

 


Wil je graag meer weten over dit gastronomisch duo?
Neem dan een kijkje op hun website: https://www.culinaryambition.com

RECEPT VAN DE MAAND:
OKTOBER  (3)

GERECHT:
Pinwheels met pompoen en spinazie

WIJN:
Pinot Grigio delle Venezie DOC

12 PERSONEN  – GEMAKKELIJK  –
TIJD: bereiding: 60 min / kooktijd: 30 min.

Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg
400 gr pompoen
2 el honing
400 gr verse spinazie
1 teentje fijngehakte look
20 gr geroosterde pijnboompitten
100 gr jonge kaas
1 eigeel + 1 el water
nootmuskaat, kaneel
peper, zout, olijfolie

optie: 1/2 rode chili (fijngehakt)

Gerecht:

Bereiding groenten:
1. Snij 200 gr pompoen in staafjes van 1 cm dik. kruiden met peper, zout, honing,
olijfolie en kaneel en laat het garen in de oven op 200°C.
2. Kook de rest van de pompoen samen met de honing, olijfolie, kruiden en 10 cl
(gesloten deksel), meng dit tot puree.
3. Stoof de look met de chili (optie) en voeg de spinazie bij de look.
4. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot en pijnboompitten.

Bereiding pinwheels:
1. Meng het eigeel met het water om te doreren (om de bladerdeeg in te wrijven).
2. Snij de  kaas in staafjes, de grootte van de pompoenstaafjes.
3. Open de bladerdeeg en verdeel de pompoenpuree over de bladerdeeg.
Maak een patroon met de overige ingrediënten (kaas- en pompoenstaafjes, spinazie)
4. Rol het bladerdeeg op en plaats deze in de diepvriezer gedurende 1 uur!

Verwarm de oven op 200°C
Snij de pinwheels in schijfjes en bak de pinwheels af gedurende 20-25 min.

Tip: het patroon kan je zelf kiezen….
Afwerken met sesamzaadjes (eigen keuze)

Opdienen als een hapje bij de aperitief, vieruurtje,…

Smakelijk en gezondheid!